באור אחר

הכתבה הבאה שופכת אור על תחום תאורה לאירועים, תאורת הבמות, עיצוב תאורה וקטגוריות מאירות אחרות. ויהי אור

תאורת אירועים ובמות היא אמנות בפני עצמה ועיקרה בהפקת תאורה לאירועים מופעי מוסיקה, תיאטרון, ריקוד, אופרה ומופעי אמנות אחרים. בסצנת התאורה לאירועים ולבמות עושים שימוש במגוון אמצעים לתאורה, המיוצרים במיוחד למטרות אלה.

בנוסף לתאורה בסיסית, תאורת הבמה והאירועים בשנים האחרונות כוללת גם אפקטים מיוחדים, כגון לייזר, מכונות עשן ועוד. כך העוסקים בתחום, הלא הם טכנאי התאורה, נדרשים לדעת להפעיל לא רק את הפנסים עצמם,  אלא גם את הציוד החדשני הנפוץ כיום, אשר באמצעותו ניתן לשלב אפקטים מיוחדים. 

תאורת הבמות והאירועים משמשת במגוון פונקציות בסיסיות, המסייעות לניהול המופע או האירוע. כך, למשל, תאורת במה בסיסית תספק, קודם כל, את האפשרות לראות את המתרחש על הבמה. התאורה הבסיסית היא המצע לשילוב ועיצוב אמצעי תאורה אחרים, היוצרים אפקטים מסוימים.

האפקטים השונים מתקבלים בהתאם לרעיון אותו מעוניינים להעביר לקהל במהלך המופע או האירוע. ההחלטות בנושא התאורה מתקבלות על ידי מנהלי האירוע או המופע, המנהלים האמנותיים, מעצבי התפאורה או הבימאים. טכנאי התאורה הם המפעילים את הציוד, ודואגים לבצע את השינויים ועיצוב התאורה בפועל.

כך למשל, אם הרעיון הוא ליצור אווירה מסוימת בסצנת הצגת תיאטרון, יש לבחור את צבע התאורה בהתאם: תאורה בצבע אדום לוהט תיצור אפקט אחר מאשר זה אותו תיצור תאורה בצבע ירוק בהיר.

דוגמא נוספת היא הפניית תשומת הלב של הקהל לאזור מסוים על הבמה, או במתחם האירוע, והבחנה בין אזור אחד לאחר: בדרך כלל יעשה שימוש בתאורה בעצמה גבוהה יותר מאשר זו המאירה את שאר הבמה או המתחם.

כך, למעשה, ניתן לבנות ולנהל את הקומפוזיציה כולה באמצעות שימוש נכון ויצירתי בתאורה.

עיצוב תאורה
למרות שאין דרך אחת נכונה לעצב תאורה, עדיין התפתחו בשנים האחרונות מספר זרמים בתחום האמנותי של עיצוב תאורה. לתפישת הזרם המודרני, עיצוב תאורה מסייע לקיום סביבת האירוע או המופע ותומך את סגנון המופע או את סגנון האירוע כולו.

אולי כדאי לציין בשלב זה, שיצירת אווירה מסוימת אינה חיונית ואף יכולה להתבצע בכמה דרכים. זאת, להבדיל מסביבת האירוע או המופע, שיצירתה חיונית.

הניואנסים האמורים הם הסיבה לצורך במעצבי תאורה, שמכירים את מגוון אמצעי התאורה הקיימים בתחום ואת האופנים בהם ניתן לעשות בהם שימוש. לאחר עבודה עם הבימאי ומעצב המופע או האירוע, וצפיה בחזרות, בונה מעצב התאורה דו"ח לניהול טכני של התאורה. הדו"ח מפרט למעשה את קומפוזיציית התאורה וכולל זמנים להפעלת כל פנס, אפקט או אביזר כזה או אחר.

טכנאי התאורה מקבל את הדו"ח ופועל בהתאם במהלך המופע או האירוע. בין המכשירים המסייעים בהפעלה וניהול טכני של תאורה, גם קונסולה, המאפשרת שליטה על מספר רב של פנסים. הקונסולה מאפשרת שליטה על מיקום הפנס, תנועתו, עצמתו וצבעו. קונסולות מתקדמות מסוגלות לשלוט גם על ציוד האפקטים, על שילוב של מסכים, מקרנים וכולי.

4 פונקציות בסיסיות
סצנת מערכות התאורה והניהול הטכני של תאורה רגילה לחדשנות בלתי פוסקת. לכן כמעט בלתי אפשרי לעקוב אחר כל החידושים האחרונים בתחום. עם זאת, ניתן לומר שגם בשילוב הפיתוחים המתקדמים ביותר בתחום, עדיין יש צורך בשמירה על 4 פונקציות בסיסיות. לא נסיים את הכתבה לפני שנציין אותן:

1. קופסאת תאורה, שתמנע ממקור האור להתפזר לכיוונים לא רצויים.

2. מקור אור (מנורה).

3. עדשה או פתח, הממקד את כמות האור באופן הרצוי.

4. רפלקטור, אשר בדרך כלל ממוקם מאחורי או סביב למקור האור, ומאפשר את כיוון עצמת האור.

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בואו נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בואו נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>