שפרה פרץ מוזיקאית פורצת דרך

שפרה פרץ, מוזיקאית ויוצרת רב תחומית, מוציאה בימים אלו סינגל חדש בשם "שיגע בנו כבודו". הסינגל יופיע באלבומה השלישי .

שפרה פרץ, מוזיקאית ויוצרת רב תחומית, מוציאה בימים אלו סינגל חדש בשם "שיגע בנו כבודו". הסינגל יופיע באלבומה השלישי שעליו היא עובדת בימים אלו, שיכלול שירים מקוריים לצד שירים מן המקורות והוא פרי שיתוף פעולה שלה עם המוזיקאי אלי זולטא. הסינגל "שיגע בנו כבודו" הוא יצירה משותפת עם המשורר והסופר פרץ-דרור בנאי והעיבוד משולב במנגינה המוכרת ADI EL RABIE"" ("זהו האביב") של המלחין ונגן העוד פאריד אל-אט'ראש. חיבור שכולו מזרח מערב ועולם.

שפרה, כיצד הצלחת לפתח מוסיקה ייחודית כמו שלך ומה היו מקורות ההשראה עבורך?
"זו דרך מאוד ארוכה ליצור מוזיקה מקורית משלי. התחלתי לכתוב שירים כבר בגיל 17 ובהמשך הגיעו הלחנים. כסטודנטית בבית הספר רימון הגעתי עם גיטרה לקורס הלחנה של יהודה עדר, ומשם גיבשתי הרכב נגינה ומופע. היה ברימון קורס של מוזיקה אתנית, שבו שרתי ג'אז עם סילסולים. המרצה עזב את הכיתה ויצא לשוחח איתי בדשא. 'למה את לא מקשיבה לעצמך'?, הוא שאל. 'יש משהו פיוטי בשירה שלך גם אם את מתכחשת לזה'. לא ממש הבנתי מה הוא רוצה ממני, אבל בדיעבד הוא לגמרי צדק. משם בעצם התחיל מסע של חזרה אל השורשים וצמא גדול למוזיקה מהבית. נברתי בהקלטות של אבי ושמעתי מוזיקה בלי הפסקה. ההשראה הגדולה שלי היא הבית, למרות שאבי כלל לא רצה שאהיה זמרת. הוא קיווה שזה רק תחביב ושזה יעבור. לכן הוא לא תמך בדרכי, עד שנפגשו דרכינו אחרי שנים בסגירת מעגל בפיוטים".

שפרה שרה כבר מגיל שלוש. היא נזכרת כי בבית המסורתי שבו גדלה נוגנה רוב הזמן מוזיקה אנדלוסית. אביה יוסף פרץ ז"ל היה חזן ופייטן בשבתות ובחגים. "אמי מספרת שהיינו נוסעים כל שנה מבאר שבע להר מירון, נסיעה ארוכה מאוד שבמהלכה לא הפסקתי לשיר. אבי ניסה ללמד את אחיי לפייט, אך זה לא צלח. כולנו היינו מלווים את אבא לבית הכנסת ביום הכיפורים ובראש השנה ולא אשכח לעולם איך כולם נדהמו מעוצמת קולו.זה לא חיידק הפייטנות אלא חיבור לשורשים. הפיוטים שמרו על הזהות היהודית של עם ישראל בגולה".

היא לא תשכח כיצד בשנת 2003, כשהוציאה את אלבומה הראשון "מיזאן" עם הפיוט האנדלוסי "צביה", לא היה אז מקובל שאשה תשיר פיוט בישראל. "רק גברים שרו אז פיוט וגם בתזמורת האנדלוסית השתלבו אך ורק גברים. כשהגעתי לפגישה עם התזמורת האנדולוסית באותה שנה נאמר לי שישמחו לשתף איתי פעולה, אבל אשיר לילדים ולא לקהל המעורב כי רק גברים שרים פיוטים. כעסתי מאוד וויתרתי על שיתוף הפעולה. חזרתי הביתה, נברתי בהקלטות של אבי ומצאתי את הפיוט האנדלוסי 'צביה'. שמעתי מקהלת גברים בהקלטה, ללא אף אשה.  למדתי את הפיוט הזה וגם אבי סייע לי. הקלטתי אותו ולימים התברר לי שלא הייתה אף אשה לפניי, שהקליטה פיוט אנדלוסי בארץ וכנראה שכך נפרץ הסכר".

היא מנגנת מזה שנים רבות על עוּד, הנחשב לכלי נגינה גברי שאינו מקובל בעולמן של נשים, וגם איתו היא שברה מוסכמות חברתית. "התאהבתי בעוּד כשבן זוגי היה מתאמן בחדר בלי הפסקה וביקשתי לנסות. בשלב מאוחר יותר למדתי שיעורי נגינה אצל נאסים דקואר באקדמיה למוסיקה. הוא לימד אותי את רזי הכלי, ומאז אני מלחינה איתו והוא חלק בלתי נפרד ממני".

שפרה לוקחת חלק יחד עם שתי הפייטניות שיר יפרח ויהלה לחמיש במופע פיוט נשי ארצי בשם: "נשות חיל במרוקו" יחד עם קהילות שרות. חלק מהמוסיקאים המשתתפים במופע הם נגני התזמורת האנדלוסית. לדבריה, המטרה שלה באלבומה החדש היא לגעת באנשים דרך המוזיקה, לגרום להם להתחבר לזהות  היהודית ולחזור לשורשים שלהם. האלבום החדש ייחודי בעיקר בשל החיבור המעולה שלה עם המפיק המוזיקלי אלי זולטא, מנהיג להקת האלמנה השחורה. "אלי זולטא מבין אותי מוזיקלית, וגם החיבור עם המשורר והסופר פרץ-דרור בנאי הוא הפתעה מרגשת מאוד. הכתיבה שלו מזכירה לי את ביאליק. אם יש שיעור שלא הברזתי ממנו בבית הספר היסודי זה ספרות, כי המילים מדברות אליי. פרץ דרור בנאי כתב מילים שיש בהן חיבור, וכל אחד רוצה שייגע בו כבודו המילים שלו והחיבור למנגינה של פריד אל עטרש ללחן שלי למילים בעברית הרגיש לי יצירה שלמה. עוד בפרוייקט משולבים פיוטים בעיבודים עכשווים".

שפרה היא זמרת-יוצרת, מוסיקאית, נגנית עוד, בוגרת בית הספר למוזיקה רימון ובעלת תואר ראשון בשירה רב תחומית מהאקדמיה למוסיקה ומחול. במשך עשר שנים שימשה מרצה בבית הספר למוזיקה רימון ואף יזמה את הקורס "שרים עולם" הנלמד ברימון. כמו כן, היא העבירה לתלמידי תיכון מפגשים בשם: "השורשים שלי הם אני" שעסקו  בנושא תעודת הזהות ובחיבור לשורשים.
בשנת 2003 הוציאה את אלבום הבכורה שלה "מיזאן" שעסק בחיבור השורשי-מרוקאי, ואף זכה לכינוי "האלבום האתני של שנת 2017".
.
היא לקחה חלק כסולנית ב"אתנו-דאנס" – פרויקט של מחול ומוסיקה אתנית, צרפת וישראל, וגם עם הרכב שהקימה בשם: אנסמבל מיזאן בפסטיבלים כגון: בומבמלה 06, פסטיבל מינטה, פסטיבל העוד ועוד. היא הופיעה במקומות רבים כמו: סוזן דלאל, בית הקונפדרציה, בית היוצר בנמל תל אביב, תיאטרון תמונע. בשנת 2012 חובר ריקוד עם עבור השיר שלה "חלום משותף" על ידי המרקיד והיוצר אמנון עמרם. בשנת 2013 הייתה שותפה לעריכת תוכנית מוזיקלית ברשת גימל – תכנית אתנית ישראלית לכבוד חג השבועות ביחד עם השדרן והעורך איתן גור. היא התארחה בתוכניות רדיו ברשת בית שאותן הגישו אמנון פאר ואיריס לביא ובתוכניות טלוויזיה עם אלבומה הראשון: רבקה מיכאלי, יונה אליאן, ריח מנטה, תוצרת הארץ ועוד.

צילומים: רמי זרנגר

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בואו נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בואו נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>