הפקת סרט דומה במובנים רבים, ליוזמה עסקית. ברוב המקרים הצעד הראשון מתחיל ברעיון, אשר ממשיך להתפתח ככל שהיוזמה מתקדמת. הדרך אל המוצר הסופי רצופה בעבודה קשה של שותפים רבים. הצלחת של כל שלב היא המאפשרת את ההתקדמות בתהליך היצירה. אם צולחים את כל השלבים, אמור להתקבל, בסופו של תהליך, המוצר, או במקרה זה, הסרט.
במידה ואין ליוצר או ליוזם הרעיון לסרט הון עצמי, אחד השלבים הראשונים בדרך יהיה השגת מקור מימון. מקור מימון מאפשר תקציב מוגדר מתוכו ניתן להקצות משאבים שונים להפקת הסרט. לכן, בדומה ליזמים בעולם העסקים, גם יוצרי סרטים מוצאים עצמם בחיפוש אחר מקור למימון הרעיון; חיפוש אשר הצלחתו תשפיע על קיום הסרט ועל הצלחתו.
בעל המאה ובעל הדעה
אחת ההמלצות העיקריות לעניין מימון אומרת: לא להסתמך על פניה למקור אחד. מומלץ לפנות בבקשה למימון לכמה שיותר גורמים, כאשר סירובו של אחד או יותר לא ימנעו מהפרויקט לצאת לפועל. כמו כן, ככל שיאושר יותר ממקור מימון אחד, כך יטב.
טיימינג
מתי כדאי להגיש בקשות למימון הסרט? התשובה לשאלה תלויה במספר החלטות: האם הגורם המממן צפוי לקחת חלק בהחלטות האמנותיות, ואולי אף יהיה שותף לכתיבת ועריכת התסריט? או שמא ישמש כמקור מימון בלבד?
בסיכומו של עניין, ניתן לומר שאת הפניות לבקשות או הפניות להשגת מימון מומלץ להגיש כבר בתקופה שלאחר גיבוש הרעיון עם כתיבת התסריט, ובהתאם לאופיו של מקור המימון. כדאי להזכיר, שללא מימון לא תוכל להתקיים הפקה רצינית, המחייבת את הצוות העוסק בפרויקט.
מקורות מימון
מי יכול לשמש כגורם מממן? למעשה, ההון למימון יכול להגיע מכל מקור אשר לו עניין להשקיע כסף בהפקת הסרט. כמו כן, ניתן לפנות לקבלת הלוואה מהבנק. אך חשוב לציין, כי להבדיל מיוזמה עסקית, אשר לה תוכנית עסקית, הכוללת צפי סביר של הרווחים שיתקבלו, בהפקת סרט קשה לאמוד את מידת ההצלחה ואת היקף ההכנסות שיתקבלו בסופו של התהליך. לכן, אפשרות זו אינה מומלצת, אלא במקרה בו מובטח מימון עתידי ממקור כלשהו להחזרת ההלוואה.
האפשרות הרווחת בשנים האחרונות, בקרב יוצרי סרטים בארץ, היא קבלת מימון מקרנות עידוד יצירה ועידוד קולנוע.
המתאימה והנכונה
איך בוחרים בקרן המתאימה למימון הסרט? כיום ניתן למצוא קרנות מימון ועידוד יצירה הפועלות לתמיכה בתחומים וז'אנרים מסוימים בתעשיית הסרטים. לכן, כדאי לפנות לקרן הפועלת לעידוד יצירה בתחום ובז'אנר הרלוונטי. כמו כן, יש לבדוק מהו היקף המימון אותו מציעה כל קרן, באילו דרישות יש לעמוד כדי לקבל את המימון ומהם מועדי הגשת הפניות.
בישראל פועלות קרנות שונות לעידוד יצירה וקולנוע ישראלי, אליהן ניתן להגיש תסריטים עם בקשות למימון. בין קרנות אלה גם קרן הקולנוע הישראלי, אשר לה תקציב של כ-24 מיליון שקל בשנה; הקרן החדשה לקולנוע ולטלביזיה, אשר לה תקציב של 9 מיליון שקל בשנה; קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, אשר לה תקציב של 3 מיליון שקל בשנה; קרן רבינוביץ' לאמנויות בתל אביב, אשר לה תקציב של כ-16 מיליון שקל בשנה; קרן מקור, אשר לה תקציב של 6 מיליון שקל בשנה; המיזם לקולנוע ולטלביזיה בירושלים, קרן קופרו לסרטי תעודה ועוד.
כדאי לציין גם את הקרן לעידוד הסרט הישראלי מיסודה של התאחדות ענף בתי הקולנוע בישראל, את מכון הייצוא ואת המחלקה לקולנוע במשרד החוץ. גופים אלה משמשים מקורות לסיוע כספי נוסף במימון סרטים.
להלן קישורים למספר לקוחות נבחרים שלנו:
הבית שלנו | מתקני ג'ימבורי | בודי מסג באילת
ריפוד לרכב | קייטרינג | תפריט ממותג
ספקי מזון למסעדות | אולם בבאר שבע
רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות
צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים
בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר